Těstovinový salát s lososem a žampiony

Nachystat si do krabičky jídlo na cesty tak, aby neobsahovalo jen samé pečivo není snadné. Výbornou variantou jsou nejrůznější saláty. Losos vám zachutná i po studenu a salát zcela nahradí hlavní chod.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa nakrájíme na dvě porce, osolíme z obou stran, soli asi ½ lžičky. Rozehřejeme na pánvi máslo a dáme lososa opéct na kůži. Opékáme asi 6 minut, otočíme a opékáme druhou stranu.
  2. Mezitím očistíme žampiony, rozkrájíme na plátky. Hotového lososa dáme z pánve a na pánev dáme restovat žampiony.
  3. Uvaříme těstoviny, do vody použijeme 2 lžičky soli a necháme vychladnout.
  4. Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Jogurt smícháme s ½ lžičkou soli, přidáme bazalku.
  5. Vychladlé těstoviny smícháme se žampiony, nakrájenou zeleninou, kukuřicí a dresinkem. Nahoru položíme porci lososa.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 955.81 kcal | Protein: 52.83 g | Sacharidy: 87.69 g | z toho cukr: 14.76 g | Tuk: 40.07 g | z toho nas. MK: 15.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1720-testovinovy-salat-s-lososem-a-zampiony