Nachystat si do krabičky jídlo na cesty tak, aby neobsahovalo jen samé pečivo není snadné. Výbornou variantou jsou nejrůznější saláty. Losos vám zachutná i po studenu a salát zcela nahradí hlavní chod.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Lososa nakrájíme na dvě porce, osolíme z obou stran, soli asi ½ lžičky. Rozehřejeme na pánvi máslo a dáme lososa opéct na kůži. Opékáme asi 6 minut, otočíme a opékáme druhou stranu.
Mezitím očistíme žampiony, rozkrájíme na plátky. Hotového lososa dáme z pánve a na pánev dáme restovat žampiony.
Uvaříme těstoviny, do vody použijeme 2 lžičky soli a necháme vychladnout.
Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Jogurt smícháme s ½ lžičkou soli, přidáme bazalku.
Vychladlé těstoviny smícháme se žampiony, nakrájenou zeleninou, kukuřicí a dresinkem. Nahoru položíme porci lososa.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 955.81 kcal |
Protein: 52.83 g |
Sacharidy: 87.69 g |
z toho cukr: 14.76 g |
Tuk: 40.07 g |
z toho nas. MK: 15.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1720-testovinovy-salat-s-lososem-a-zampiony