Šunkové kapsy

Chuťovka k večeři, která dá trošku práce, ale výsledek stojí za to. Chystám i jako předkrm na večerní grilování. Nejlépe chutnají ještě teplé.

Ingredience (10 x porce)

Těsto

Potřít

Do 1 kapsy

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme olivový olej a vodu. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí a vypracujeme těsto. Nebude lepit a bude měkké. Těsto dáme vykynout na 1 hodinu.
  2. Vykynuté rozdělíme na 5 dílů a necháme znovu chvíli kynout. Až hromádky nakynou na dvojnásobnou velikost začneme chystat placky.
  3. Vyválíme válečkem nebo vytáháme od středu. Průměr placky asi 30 cm. Každou placku natřeme směsí kečupu, rajčatového protlaku, oregana, olivového oleje a prolisovaného česneku. Nenatíráme do okrajů.
  4. Poklademe plátky šunky. Uzený sýr nakrájíme na plátky a přidáme k šunce. Sýr skládáme v jednom směru, aby se kapsa dobře zabalila.
  5. Každou kapsu zabalíme. První okraj směrem ke středu, protější okraj směrem ke středu. V jednom místě se nyní okraje dotýkají. A pak ještě jedno přeložení po celé délce, v polovině těsta. Dobře utěsníme. Plech vyložíme pečícím papírem a kapsy naskládáme. Dáme péct na 250 stupňů, pečeme asi 10 minut.
  6. Hotové rozkrojíme v polovině a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 213.97 kcal | Protein: 7.08 g | Sacharidy: 30.50 g | z toho cukr: 0.79 g | Tuk: 6.24 g | z toho nas. MK: 1.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1717-sunkove-kapsy