Znáte seriál Červený trpaslík? Já ho mám velice ráda, proto jsem musela vyzkoušet proslulou polévku Gazpacho. Pokud seriál neznáte, doporučuji si pustit, abyste věděli, že polévka Gazpacho se podává studená 🙂
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Na tuto polévku snad ani není potřeba psát složitý postup.
Jednoduše všechno omyjete, oloupete, nakrájíte na kousky a společně s kořením, olejem a octem hodíte do mixéru.
Mixujete do hladka a podáváte zdobené krutonky a jarní cibulkou. (Tentokrát jsem dělala z žitného chleba a opekla jsem jen na kontaktním grilu).
Tip: Pokud máte problém s cibulí, je možno vynechat, nebo dát opravdu jen malé množství, jinak je v polévce docela cítit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 214.85 kcal |
Protein: 4.16 g |
Sacharidy: 16.63 g |
z toho cukr: 10.38 g |
Tuk: 13.99 g |
z toho nas. MK: 1.91 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1715-polevka-gazpacho