Že chuť pizza těsta a naše české tvarůžky nejdou dohromady? Omyl. Jsou výbornou chuťovkou. K pivu je to perfektní dobrota.
Ingredience (2 x porce)
Na každou pizzu
Postup přípravy
Mouku smícháme se solí. Přilijeme vodu a olivový olej. Rozdrobíme kostku kvasnic a vše promícháme. Rukou nebo v robotu vypracujeme těsto. Při převalování byste měli cítit vzduchové bubliny v těstě. Dáme vykynout na 1 hodinu.
Vykynuté rozdělíme na 6 porcí. Z každé vytvarujeme pizzu, těsto nesmí lepit a nesmí se trhat. Pizzu dáme na plech vymazaný olivovým olejem.
Horní stranu potřeme lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme na proužky a poklademe nahoru. Olomoucké tvarůžky překrájíme na slabší kolečka. Naskládáme na pizzu a posypeme oreganem.
Rozehřejeme troubu na maximum a dáme zapéct. Nelekejte se, že se tvarůžky budou při pečení nafukovat. Pečeme velmi krátce, asi 3 až 5 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,105.44 kcal |
Protein: 44.69 g |
Sacharidy: 189.21 g |
z toho cukr: 3.76 g |
Tuk: 12.66 g |
z toho nas. MK: 2.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1708-tvaruzkova-pizza