Pomalu pečená krkovička

Pokud si chcete na mase opravdu pochutnat, měli byste jej péci déle a na menší teplotu. Vyzkoušel jsem 5 hodin pečenou krkovičku a dopadla výborně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky a z obou stran okořeníme. Cibuli nakrájíme na proužky. V pekáči rozehřejme sádlo a dáme orestovat cibuli. Vložíme okořeněnou krkovičku. Necháme na plotně restovat asi 1 minutu. Maso otočíme a podlijeme vodou. Na dně pekáče bude asi 1 cm vody.
  2. Uzavřeme víkem a dáme do trouby. Pečeme na 100 stupňů 2 hodiny. Po dvou hodinách zkontrolujeme vodu a maso obrátíme. Pečeme další hodinu. Přidáme brambory vcelku. Brambory oškrábané nebo jen omyté a se slupkou.
  3. Pečeme další 2 hodiny a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 726.84 kcal | Protein: 35.80 g | Sacharidy: 76.78 g | z toho cukr: 6.35 g | Tuk: 27.19 g | z toho nas. MK: 8.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1707-pomalu-pecena-krkovicka