Pokud si chcete na mase opravdu pochutnat, měli byste jej péci déle a na menší teplotu. Vyzkoušel jsem 5 hodin pečenou krkovičku a dopadla výborně.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a z obou stran okořeníme. Cibuli nakrájíme na proužky. V pekáči rozehřejme sádlo a dáme orestovat cibuli. Vložíme okořeněnou krkovičku. Necháme na plotně restovat asi 1 minutu. Maso otočíme a podlijeme vodou. Na dně pekáče bude asi 1 cm vody.
Uzavřeme víkem a dáme do trouby. Pečeme na 100 stupňů 2 hodiny. Po dvou hodinách zkontrolujeme vodu a maso obrátíme. Pečeme další hodinu. Přidáme brambory vcelku. Brambory oškrábané nebo jen omyté a se slupkou.
Pečeme další 2 hodiny a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 726.84 kcal |
Protein: 35.80 g |
Sacharidy: 76.78 g |
z toho cukr: 6.35 g |
Tuk: 27.19 g |
z toho nas. MK: 8.59 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1707-pomalu-pecena-krkovicka