Salát s pizza chlebem

Salát připravený na grilovací párty je vždy vítaným zpestřením. Perfektně vypadá, když k němu budete místo pečiva podávat teplý pizza chléb.

Ingredience (2 x porce)

Na pizza chléb

Na pizza chléb potřít

Salát

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku s rozdrobeným droždím, olivovým olejem, vodou a solí. Vypracujeme nelepivé těsto, pokud ještě trochu lepí, přisypeme mouku a dáme na teplé místo vykynout. Po prvním vykynutí rozdělíme na dva bochánky a znovu dáme vykynout pod utěrku.
  2. Kulatou formu nebo plech vymažeme olivovým olejem. Bochánky začneme roztahovat na placky, placka by měla být o trochu silnější, než když chystáte těsto na pizzu. Placky potřeme olivovým olejem, posypeme oreganem a pepřem. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a připravíme salát.
  3. Ledový salát nakrájíme spolu s okurkou a cibulkou i s natí. Smícháme s celými olivami, rajčaty, polníčkem. Ochutíme solí, octem a olivovým olejem. Dáme vychladit.
  4. Placky dáme péct do vyhřáté trouby na 300 stupňů na 3 až 5 minut. Podáváme teplé se salátem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 709.62 kcal | Protein: 17.56 g | Sacharidy: 89.04 g | z toho cukr: 9.94 g | Tuk: 28.12 g | z toho nas. MK: 3.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1706-salat-s-pizza-chlebem