Losos s olivami a zakysanou smetanou

Obvykle vidíme lososa v kombinaci s bramborovou přílohou. Méně známá je úprava s těstovinami. Vyzkoušejte připravit lososa mírně netradičně. Se zakysanou smetanou a olivami.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa rozkrájíme na kostičky a osolíme z obou stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě. Na střední stupeň rozehřejeme na pánvi máslo, dáme lososa na kůži a restujeme 6 minut. Otočíme kůží nahoru a restujeme dalších 6 minut.
  2. Hotového lososa vyjmeme z pánve. Nakrájíme si papriku, olivy rozpůlíme. Dáme na pánev, přidáme prolisovaný česnek a restujeme, dokud nezměkne paprika.
  3. Dáme vařit těstoviny. Po uvaření dáme na pánev a smícháme s olivami a paprikou. Pánev vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme kousky lososa a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 485.37 kcal | Protein: 28.99 g | Sacharidy: 4.83 g | z toho cukr: 3.45 g | Tuk: 37.87 g | z toho nas. MK: 14.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1700-losos-s-olivami-a-zakysanou-smetanou