Opékané brambory s tomatovým dipem

Výborný způsob, jak zpracovat přebytečné vařené brambory. S ostřejším dipem se hodí i jako chuťovka k vínu.

Ingredience (2 x porce)

Dip

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme dip. V misce smícháme ingredience s prolisovaným česnekem. Dáme vychladit.
  2. Vařené brambory nakrájíme na tenká kolečka. Smažíme na oleji do zlatova. Hotové dáme okapat na ubrousek.
  3. Přendáme na talíř, posolíme a podáváme spolu s dipem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 669.99 kcal | Protein: 17.65 g | Sacharidy: 105.31 g | z toho cukr: 9.82 g | Tuk: 14.97 g | z toho nas. MK: 3.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1698-opekane-brambory-s-tomatovym-dipem