Nivové bochánky

Obložený chlebíček nebo jednohubka s pomazánkou jako občerstvení nikdy nezklamou, ale proč nezkusit něco nového? Nivové bochánky připravíte rychle a za pár korun. Určitě zachutnají.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce 10 x 10.
  2. Nastrouháme nivu, smícháme s prolisovaným česnekem a zakysanou smetanou.
  3. Doprostřed každého čtverce dáme lžičku náplně a čtverec zabalíme, rohy čtverce přes střed, podobně jako poskládat poštovní obálku. Náplň nesmí vytékat.
  4. Dáme na plech, poskládanou stranou dolů, horní strana je rovná. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě do zezlátnutí, je to asi 12 bochánků.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 729.22 kcal | Protein: 13.42 g | Sacharidy: 51.26 g | z toho cukr: 1.49 g | Tuk: 51.69 g | z toho nas. MK: 10.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1690-nivove-bochanky