Obložený chlebíček nebo jednohubka s pomazánkou jako občerstvení nikdy nezklamou, ale proč nezkusit něco nového? Nivové bochánky připravíte rychle a za pár korun. Určitě zachutnají.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce 10 x 10.
Nastrouháme nivu, smícháme s prolisovaným česnekem a zakysanou smetanou.
Doprostřed každého čtverce dáme lžičku náplně a čtverec zabalíme, rohy čtverce přes střed, podobně jako poskládat poštovní obálku. Náplň nesmí vytékat.
Dáme na plech, poskládanou stranou dolů, horní strana je rovná. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí.
Pečeme ve vyhřáté troubě do zezlátnutí, je to asi 12 bochánků.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 729.22 kcal |
Protein: 13.42 g |
Sacharidy: 51.26 g |
z toho cukr: 1.49 g |
Tuk: 51.69 g |
z toho nas. MK: 10.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1690-nivove-bochanky