Zajímavý nápad, jak servírovat těstoviny. Špagetový dort chutná výborně a perfektně vypadá. Hodí se jako předkrm i jako hlavní jídlo. A chutná i po studenu.
Ingredience (8 x porce)
Omáčka
Postup přípravy
Špagety uvaříme al dente. Přichystáme si malou dortovou formu a polovinu špaget dáme do formy.
Zasypeme na kostičky nakrájeným šunkovým salámem. Okořeníme oreganem.
Listový špenát posekáme na drobné kousky a dáme na trochu másla na pánev. Podusíme a přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek. Zalijeme smetanou a promícháme.
Špenátovou směsí zalijeme špagety ve formě a přidáme druhou polovinu špaget.
V hrnci pomalu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme mlékem, přiléváme postupně podle hustoty, omáčka by měla hustotou připomínat horký puding.
Omáčkou zalejeme dort a necháme chvíli v pokojové teplotě. Nastrouháme nahrubo uzený sýr a posypeme.
Dáme zapéct na 180 stupňů na 10 až 15 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 416.92 kcal |
Protein: 16.19 g |
Sacharidy: 43.61 g |
z toho cukr: 5.11 g |
Tuk: 18.82 g |
z toho nas. MK: 10.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1689-spagetovy-dort