Uzená polévka

Výborná polévka s kopcem uzeného masa zahřeje a zachutná k obědu i k večeři. Nejlépe chutná druhý den, kdy mají kroupy dostatek času nasáknout.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. 500 g vepřové kýty vcelku dáme do vroucí vody. Přidáme kroupy, bobkový list a nové koření.
  2. Vaříme 1,5 hodiny.
  3. Po uvaření vyjmeme uzené maso, odkrojíme 200 g plátek a nakrájíme jej na kostičky. Ostatní maso už do polévky nepoužijeme.
  4. Nakrájené maso vrátíme do polévky, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 146.78 kcal | Protein: 13.02 g | Sacharidy: 6.70 g | z toho cukr: 0.26 g | Tuk: 7.06 g | z toho nas. MK: 0.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1676-uzena-polevka