Zapečené zelné brambory
Kysané zelí, uzené maso a brambory. Tyto chutě jdou vždy výborně dohromady. Nebojte se je společně zapéct, chutnají výborně.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Celou vepřovou kýtu dáme vařit na půl hodiny až na 1 hodinu. Poté nakrájíme na drobné proužky.
- Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na proužky. Dáme do misky a promícháme s kořením.
- Vezmeme zapékací misku, dáme polovinu okořeněných brambor i s cibulí. Na ně polovinu uzeného masa a kysané zelí.
- Přisypeme druhou polovinu brambor a nahoru dáme uzené maso.
- Rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prolisovaný česnek a brambory zalejeme. Dáme péct na 180 stupňů na 2 hodiny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 892.39 kcal |
Protein: 40.59 g |
Sacharidy: 133.12 g |
z toho cukr: 13.60 g |
Tuk: 15.00 g |
z toho nas. MK: 2.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1675-zapecene-zelne-brambory