Zapečené zelné brambory

Kysané zelí, uzené maso a brambory. Tyto chutě jdou vždy výborně dohromady. Nebojte se je společně zapéct, chutnají výborně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Celou vepřovou kýtu dáme vařit na půl hodiny až na 1 hodinu. Poté nakrájíme na drobné proužky.
  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na proužky. Dáme do misky a promícháme s kořením.
  3. Vezmeme zapékací misku, dáme polovinu okořeněných brambor i s cibulí. Na ně polovinu uzeného masa a kysané zelí.
  4. Přisypeme druhou polovinu brambor a nahoru dáme uzené maso.
  5. Rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prolisovaný česnek a brambory zalejeme. Dáme péct na 180 stupňů na 2 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 892.39 kcal | Protein: 40.59 g | Sacharidy: 133.12 g | z toho cukr: 13.60 g | Tuk: 15.00 g | z toho nas. MK: 2.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1675-zapecene-zelne-brambory