Dvoubarevná jogurtová bábovka

Bábovka je oblíbeným dezertem, protože zabere při přípravě jen pár minut. Povede se pokaždé, vypadá výborně a zachutná všem návštěvám. Vyzkoušejte vláčnou variantu s jogurtem.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Cukr a vejce dáme do mixéru a šleháme. Přidáme jogurt a olej. Důkladně promícháme.
  2. Přichystáme si bábovkovou formu, kdo ještě neobjevil kouzlo silikonu tak formu vymaže a vysype.
  3. V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Opatrně zamícháme do těsta. Podle hustoty přilejeme trochu mléka.
  4. Těsto vlijeme do formy, malou část těsta si necháme v míse. Do zbývající části těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto vlijeme do formy do světlého těsta po celém obvodu.
  5. Pečeme na 180 stupňů asi 1 hodinu. Před podáváním pocukrujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 427.33 kcal | Protein: 8.68 g | Sacharidy: 50.33 g | z toho cukr: 25.70 g | Tuk: 21.50 g | z toho nas. MK: 4.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1667-dvoubarevna-jogurtova-babovka