Zapékaná brokolice s nivou

Zapékaná zelenina je oblíbenou večeří a můžete si ji připravit v mnoha kombinacích. Méně tradiční příprava je zapéci zeleninu společně se šunkou a sýrem niva. Chutná skvěle.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brokolici rozkrájíme na růžičky a umyjeme. Vložíme do vroucí vody se solí a vaříme asi 10 minut. Slijeme vodu a připravíme zapékací mísu.
  2. Brokolici dáme do zapékací mísy a růžičky zabalíme šunkou nebo šunku vkládáme mezi brokolici.
  3. V hrnci rozehřejeme mléko, přidáme máslo a na kousky nakrájených 120 g sýru Niva. Rozvaříme do hladké směsi. Přimícháme pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs nalijeme do zapékací mísy na brokolici se šunkou.
  4. Ve smetaně rozšleháme vejce a nalijeme nahoru do zapékací mísy. Přiklopíme pokličkou a dáme péct na 180 stupňů na 40 minut.
  5. Po 40 minutách odklopíme víko a nahoru nasypeme nastrouhanou zbývající nivu. Necháme bez poklice, zapneme mírný stupeň grilu a necháme zezlátnout. Podáváme s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,338.59 kcal | Protein: 61.08 g | Sacharidy: 28.64 g | z toho cukr: 18.32 g | Tuk: 109.62 g | z toho nas. MK: 64.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1664-zapekana-brokolice-s-nivou