Banánové chuťovky

Malý, milý a roztomilý. To je dezert v podání banánových chuťovek. S hořkou čokoládou jsou poměrně známé, vyzkoušela jsem proto s ganache krémem nebo bílou čokoládou. Výsledek byl výborný.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Banány nakrájíme na silnější kolečka. Vezmeme dětské piškoty, kolečko banánu dáme mezi dva piškoty. Propíchneme párátkem tak, aby párátko neprošlo skrz, ale aby piškoty držely u sebe.
  2. Ve vodní lázni rozehřejeme čtverečky bílé čokolády. Uchopíme přichystaný banán s piškoty za párátko a obalíme v rozpuštěné čokoládě. Zapíchneme párátko do polystyrenu nebo do kartonu, aby čokoláda okapala a zatuhla. Dobrá podložka je i karton od vajec. Podložka i s hotovými, ještě mokrými piškoty se vám musí vejít do lednice.
  3. Polovinu množství obalíme v bílé čokoládě.
  4. Vezmeme druhou mísu, dáme čtverečky hořké čokolády, přidáme smetanu a máslo. Rozehřejeme nad vodní lázní a promícháme. Obalujeme druhou polovinu piškotů s banány.
  5. Podložku i s obalenými banány přemístíme do lednice a necháme zatuhnout do druhého dne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 292.49 kcal | Protein: 3.54 g | Sacharidy: 27.86 g | z toho cukr: 19.92 g | Tuk: 17.79 g | z toho nas. MK: 10.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1663-bananove-chutovky