Zelný salát s kukuřicí

Krásně chrupavý a dokonale sladkokyselý salát, který se hodí jako večeře nebo místo přílohy k jakémukoliv masu. Nepodceňte délku přípravy, ať máte salát hezky šťavnatý.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Bílé hlávkové zelí nakrájíme na tenké pásky a na cedníku propereme. Mrkve oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí dáme do větší mísy.
  2. Přidáme sůl, olej, ocet a cukr. Rukou směs promícháme a začneme mačkat a míchat. Promačkáváme asi 15 až 25 min, zelí pustí hodně šťávy.
  3. Nakonec vařečkou vmícháme sterilovanou kukuřici a dáme salát vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 241.26 kcal | Protein: 4.04 g | Sacharidy: 19.88 g | z toho cukr: 15.27 g | Tuk: 14.43 g | z toho nas. MK: 2.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1658-zelny-salat-s-kukurici