Bábovka z pudinku

Při pečení je celá řada surovin nahraditelná. Zajímalo mě, jestli je možné nahradit při pečení i běžnou mouku. Když máte doma puding, máte i ochucenou mouku a můžete se směle pustit do výborné bábovky. Oproti mouce je z pudinku mnohem jemnější, vláčná a nadýchaná.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. V mixéru ušleháme vejce, cukr a mléko. Postupně zašleháme olej.
  2. Pudinkové prášky dáme do misky a smícháme s práškem do pečiva. Přisypeme k těstu a dobře promícháme. Nakonec vlijeme rum.
  3. Nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 252.43 kcal | Protein: 2.83 g | Sacharidy: 25.59 g | z toho cukr: 20.80 g | Tuk: 15.81 g | z toho nas. MK: 2.62 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1656-babovka-z-pudinku