Mramorová bábovka

Velmi rychle připravená bábovka, která díky mléku není vůbec suchá. S kuchyňským robotem při ruce ji budete dávat do trouby už za 10 minut.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Celá vejce rozklepneme do mixéru, přidáme oba cukry, mléko a šleháme. Postupně přiléváme olej a zašleháme.
  2. V jiné míse promícháme mouku a prášek do pečiva a na menší stupeň šlehání zašleháme do těsta.
  3. Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu a předehřejeme troubu. Do formy nalijeme 2/3 těsta.
  4. Do posledního dílu přidáme kakao. Tmavou směs pomalu vléváme do formy, otáčíme formou, abychom tmavé těsto rovnoměrně rozlili.
  5. Pečeme na 180 stupňů asi 40 – 50 minut. Před podáváním pocukrujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 408.94 kcal | Protein: 6.81 g | Sacharidy: 58.46 g | z toho cukr: 35.91 g | Tuk: 16.73 g | z toho nas. MK: 2.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1655-mramorova-babovka