Hlávkový salát s rucolou a vaječnými proužky

Saláty jsou svěží, výtečné, zdravé. Někdy máme ale problém s tím, že nás nezasytí dostatečně. Pak saháme po bílém pečivu. K salátu si ale můžete místo pečiva připravit výborné a teplé vaječné proužky. Zajímavá večeře je na světě.

Ingredience (2 x porce)

Na proužky

Dresing

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme v míse dresing. Vidličkou důkladně promícháme suroviny a necháme v lednici.
  2. Cibuli nakrájíme na proužky.
  3. Do hrnku si rozklepneme vejce, přidáme koření a rozšleháme. Rozehřejeme na pánvi sádlo, přidáme cibuli a chvíli restujeme. Zalejeme ochucenou směsí vajec a ztlumíme teplotu.
  4. Hlávkový salát rozebereme na listy a důkladně propereme. Překrájíme na větší kusy. Rucolu propereme a překrojíme. Ředkvičky umyjeme a překrájíme.
  5. Hotová vejce, usmažená z obou stran, vytáhneme z pánve a nakrájíme na proužky.
  6. Zeleninu v míse rychle smícháme s dresingem. Mícháme opatrně, jen pár pohyby, hlávkový salát je křehký. Servírujeme bez dresingu, společně s teplými vaječnými proužky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 683.43 kcal | Protein: 15.94 g | Sacharidy: 15.21 g | z toho cukr: 9.56 g | Tuk: 61.05 g | z toho nas. MK: 14.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1651-hlavkovy-salat-s-rucolou-a-vajecnymi-prouzky