Domácí hamburger

Dny plné sluníčka lákají k přípravě nejrůznějších dobrot na domácím grilu. Vyměňte klobásy za něco lepšího. Požitek ze šťavnatého hamburgeru stojí za trochu úsilí.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do mísy a smícháme se solí a pepřem. Utvoříme nejprve stejně velké kuličky do dlaní.
  2. Rozehřejeme gril a z kuliček uděláme větší placky. Výška asi 1 cm. Pečeme na grilu z obou stran.
  3. Těsně před koncem pečení dáme maso na stranu. Rozkrojíme housky a dáme nahřát na volnou část grilu.
  4. Na spodní část housky patří vždy 1 lžíce majonézy, kečupu a hořčice. Následně položíme maso a vrstvíme kroužek cibuli, 3 kolečka okurky, 1 kolečko rajčete. Nakonec ledový salát a druhá část housky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 771.67 kcal | Protein: 28.86 g | Sacharidy: 23.92 g | z toho cukr: 4.53 g | Tuk: 62.20 g | z toho nas. MK: 14.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1645-domaci-hamburger