Pórková polévka z celozrnné mouky

Polévka ze svěží jarní zeleniny chutná výborně a díky muškátovému oříšku nádherně voní. Pórek už je k dostání po celý rok, není důvod, proč si tuto polévku nedopřát častěji.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme ve větším hrnci olej a nasypeme celozrnnou mouku. Rychle promícháme, necháme zpěnit a zalejeme vodou.
  2. Do základu na polévku dáme zeleninový bujón, nakrájený pórek a nakrájené brambory. Vaříme pod pokličkou alespoň 20 minut.
  3. Nakonec dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a solí. Podáváme s chlebovými krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 202.82 kcal | Protein: 3.95 g | Sacharidy: 25.71 g | z toho cukr: 2.81 g | Tuk: 8.31 g | z toho nas. MK: 1.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1643-porkova-polevka-z-celozrnne-mouky