Brokolicová polévka

Polévka, která krásně hraje barvami a výborně chutná. Brokolice je výborným zdrojem vitaminu C, draslíku a vlákniny, proto bychom ji do jídelníčku měli zařadit mnohem častěji.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme olej a přidáme celozrnnou mouku. Rychle promícháme, necháme zpěnit a zalejeme vodou. Získáme hustější kaši, která bude základem na polévku. Dolejeme vodu podle toho, jakou hustotu chceme pro výslednou polévku.
  2. Do základu přidáme brambory, nakrájenou mrkev a kousky brokolice. Přiklopíme poklicí a vaříme do změknutí brambor a brokolice.
  3. Ochutíme vegetou, přisolíme a připepříme. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 153.40 kcal | Protein: 4.44 g | Sacharidy: 20.32 g | z toho cukr: 4.03 g | Tuk: 6.04 g | z toho nas. MK: 0.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1638-brokolicova-polevka