Některé vepřové maso bývá suché a je nutné si pečlivě vybrat úpravu. Například pro vepřovou plec. Vepřová plec chutná výborně se zeleninovou směsí, koření jí propůjčí mírnou pikantnost.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a smícháme v míse se sójovou omáčkou a kořenící směsí čína. Necháme alespoň 20 minut v pokojové teplotě.
Nakrájíme lahůdkovou cibuli i s natí, umyjeme a nakrájíme červenou papriku.
Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso a důkladně promícháme. Zprudka a krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme červenou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme alespoň 1,5 hodiny.
Podáváme s rýží, omáčku je možné zahustit hladkou moukou, ale není to nutné.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 312.14 kcal |
Protein: 28.73 g |
Sacharidy: 5.39 g |
z toho cukr: 3.77 g |
Tuk: 18.76 g |
z toho nas. MK: 6.43 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1637-veprove-kostky-se-zeleninou