Kuřecí maso se výborně hodí na nakládání do nejrůznějších marinád. Jednoduchá marináda s vůní kari a česneku zachutná všem.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V uzavíratelné míse smícháme olej, sladkou papriku, pepř a kari. Přidáme prolisovaný česnek, bramborový škrob a dobře zamícháme.
Cibuli nakrájíme na proužky. Spolu s kuřecím masem vložíme do marinády a vše promícháme. Necháme v lednici několik hodin. Nejlépe přes noc.
Rozehřejme pánev a obsah misky přendáme do pánve. Část oleje necháme v misce a nepoužijeme jej.
Restujeme z obou stran a hotové podáváme s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 483.73 kcal |
Protein: 36.90 g |
Sacharidy: 16.00 g |
z toho cukr: 3.09 g |
Tuk: 28.14 g |
z toho nas. MK: 4.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1633-kureci-kari-nudlicky