Kuřecí prsa plněná mozzarellou a šunkou

Uvnitř kuřecího řízku může čekat lákavé a chutné překvapení. Recept můžete snadno obměnit, pokud změníte druh sýru. Pozor ale na přidané koření. S jemnou chutí mozzarelly si nejlépe rozumí bazalka.

Ingredience (2 x porce)

Na obalení

Postup přípravy

  1. Kuřecí prso si přichystáme na kapsu. Odkrojíme tedy spodní část a poté opatrně krájíme, abychom maso neprotrhli.
  2. Osolíme, opepříme, vnější i vnitřní stranu a dovnitř kapsy nasypeme bazalku.
  3. Do kapsy vložíme plátky šunky a dovnitř mozzarellu tak, aby sýr byl zabalen ze všech stran nejprve v šunce a samozřejmě poté v kuřecím mase. Spojíme párátky, náplň nesmí vyčnívat.
  4. Obalujeme v trojobalu 2x. Tedy mouku, vejce, strouhanku a pak ještě jednou jen vejce a strouhanku.
  5. Smažíme na pánvi, postupně z obou stran.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 375.00 kcal | Protein: 50.98 g | Sacharidy: 8.49 g | z toho cukr: 1.67 g | Tuk: 13.59 g | z toho nas. MK: 5.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1632-kureci-prsa-plnena-mozzarellou-a-sunkou