Hosté za dveřmi a nemáte žádný nápad, co zajímavého servírovat. Výborné jsou nivové tyčinky. Chutnají skvěle teplé i studené. Jistě vám brzy zmizí z podnosů. Množství vyjde na 4 koláčové (pizza) plechy.
Ingredience (10 x porce)
Těsto
Na hotové těsto
Postup přípravy
Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme olej, mouku a vodu a propracujeme trochu lepivé těsto. Necháme alespoň 1 hodinu vykynout.
Vykynuté rozdělíme na 4 části a necháme znovu chvíli pod utěrkou.
Prolisujeme česnek, smícháme s olivovým olejem.
Z každého těsta vypracujeme základ jako na pizzu, dáme na plech a potřeme olejem s česnekem. Posypeme strouhanou nivou a dáme péct. Nastavíme teplotu asi 250 stupňů a pečeme 5 – 10 minut.
Nakrájíme na proužky a podáváme s vínem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 429.79 kcal |
Protein: 14.62 g |
Sacharidy: 39.14 g |
z toho cukr: 0.38 g |
Tuk: 22.92 g |
z toho nas. MK: 9.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1628-nivove-tycinky-k-vinu