Nivové tyčinky k vínu

Hosté za dveřmi a nemáte žádný nápad, co zajímavého servírovat. Výborné jsou nivové tyčinky. Chutnají skvěle teplé i studené. Jistě vám brzy zmizí z podnosů. Množství vyjde na 4 koláčové (pizza) plechy.

Ingredience (10 x porce)

Těsto

Na hotové těsto

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme olej, mouku a vodu a propracujeme trochu lepivé těsto. Necháme alespoň 1 hodinu vykynout.
  2. Vykynuté rozdělíme na 4 části a necháme znovu chvíli pod utěrkou.
  3. Prolisujeme česnek, smícháme s olivovým olejem.
  4. Z každého těsta vypracujeme základ jako na pizzu, dáme na plech a potřeme olejem s česnekem. Posypeme strouhanou nivou a dáme péct. Nastavíme teplotu asi 250 stupňů a pečeme 5 – 10 minut.
  5. Nakrájíme na proužky a podáváme s vínem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 429.79 kcal | Protein: 14.62 g | Sacharidy: 39.14 g | z toho cukr: 0.38 g | Tuk: 22.92 g | z toho nas. MK: 9.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1628-nivove-tycinky-k-vinu