Rýžová kaše je lehce stravitelná a bez bílé mouky. Děti si ji zamilují díky ovoci a nasládlé chuti. Se skořicí bude chutnat i dospělým. Je výborná teplá i studená.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Rýži nasypeme do mléka, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 min. Pak dáme na 15 minut do peřiny, rýžová kaše krásně zhoustne.
Do hotové kaše nastrouháme jablko, přidáme na kostičky nakrájený banán a osladíme lžící medu. Dobře promícháme a necháme chvíli v pokojové teplotě.
Před podáváním ozdobíme ovocem a podle chuti sypeme skořicí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 271.96 kcal |
Protein: 5.62 g |
Sacharidy: 56.15 g |
z toho cukr: 30.32 g |
Tuk: 2.51 g |
z toho nas. MK: 1.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1626-ryzova-kase-pro-deti