Jogurtová bublanina s třešněmi

Kdo by neměl rád slaďounké třešně, čerstvě utržené ze stromu? Bohužel si je můžeme dopřát jen po krátkou část roku. V ostatních měsících se musíme spokojit s chutí kompotovaných třešní. Třeba ve vynikající jogurtové bublanině.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce, mléko, jogurt, oba cukry dáme do mixéru a mixujeme. Máslo necháme změknout nebo jej před přidáním do těsta krátce rozehřejeme. Šleháme do hladkého těsta spolu s máslem.
  2. V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva a přidáme do těsta. Pomalu zamícháme.
  3. Nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a poklademe třešněmi bez pecek.
  4. Pečeme na 180 – 200 stupňů asi 45 minut. Před podáváním pocukrujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 300.20 kcal | Protein: 5.50 g | Sacharidy: 49.33 g | z toho cukr: 22.92 g | Tuk: 9.06 g | z toho nas. MK: 5.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1625-jogurtova-bublanina-s-tresnemi