Rychlá buchta do chlebové formy

Máte 10 minut času, při ruce kuchyňského robota a na troubě časovač? Pak můžete mít výbornou buchtu za 10 minut. Před odchodem do práce stačí dát péci a po návratu domů si u kávy pochutnáte.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem dáme do mixéru a začneme šlehat. Postupně přidáme vodu a olej.
  2. V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Po 5 minutách šlehání přidáme k těstu a prošleháme na menší rychlost. Pokud je těsto husté, přidáme trochu vody.
  3. Vezmeme formu na biskupský chlebíček a vyložíme ji pečícím papírem. Ustřihněte požadovanou velikost pečícího papíru a zmuchlejte jej pod proudem tekoucí vody. Potom se vám forma vyloží snadno.
  4. Do formy vlijeme hotové těsto a rozetřeme od středu více k okrajům. Dáme péct. Pekla jsem na 200 stupňů s horkovzduchem asi 45 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 333.38 kcal | Protein: 5.31 g | Sacharidy: 52.19 g | z toho cukr: 30.07 g | Tuk: 11.19 g | z toho nas. MK: 1.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1623-rychla-buchta-do-chlebove-formy