Pomazánka ze sterilovaných fazolí

Tradiční úprava luštěnin nakyselo s volským okem není zrovna oblíbený pokrm. Luštěniny do jídelníčku můžete zařadit i jinak. V podobě chutné a hebké pomazánky. Je hotová za pár minut a neostrou variantu si oblíbí i děti.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Sterilované fazole v rajčatové omáčce dejte do misky a prošlehejte tyčovým mixérem. Přidejte změklé máslo a rajčatový protlak a znovu šlehejte. Ochuťte lžičkou soli a lžičkou pepře.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky vařečkou.
  3. Nechte alespoň 20 minut v lednici poté podávejte s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 298.44 kcal | Protein: 6.11 g | Sacharidy: 18.19 g | z toho cukr: 7.71 g | Tuk: 21.38 g | z toho nas. MK: 13.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1616-pomazanka-ze-sterilovanych-fazoli