Vůně domácí bábovky nesmí o nedělním poledni chybět. Vanilková bábovka chutná výborně a díky použitému pokrmovému tuku zůstává dlouho vláčná. Podaří se určitě každému a je hotová za chvíli.
Ingredience (12 x porce)
Postup přípravy
V mixéru vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme heru a šleháme opravdu dlouze, dokud se směs nespojí.
Přisypeme vanilkové pudinky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Znovu šleháme a podle hustoty dolejeme trochu mléka.
Vlijeme do formy a dáme péct. Použila jsem program horkovzduch, 200 stupňů a pekla jsem 1 hodinu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 207.90 kcal |
Protein: 2.67 g |
Sacharidy: 27.88 g |
z toho cukr: 24.33 g |
Tuk: 9.61 g |
z toho nas. MK: 4.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1610-vanilkova-babovka