Vanilková bábovka

Vůně domácí bábovky nesmí o nedělním poledni chybět. Vanilková bábovka chutná výborně a díky použitému pokrmovému tuku zůstává dlouho vláčná. Podaří se určitě každému a je hotová za chvíli.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. V mixéru vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme heru a šleháme opravdu dlouze, dokud se směs nespojí.
  2. Přisypeme vanilkové pudinky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Znovu šleháme a podle hustoty dolejeme trochu mléka.
  3. Vlijeme do formy a dáme péct. Použila jsem program horkovzduch, 200 stupňů a pekla jsem 1 hodinu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 207.90 kcal | Protein: 2.67 g | Sacharidy: 27.88 g | z toho cukr: 24.33 g | Tuk: 9.61 g | z toho nas. MK: 4.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1610-vanilkova-babovka