Těstovinový salát s mozzarellou a vejcem

Těstovinové saláty jsou výborná alternativa tradičního obědového menu, když jste zrovna na cestách a nemáte možnost sníst si teplé jídlo. Není třeba žádné pečivo a pokrm výborně zasytí. V létě je to i skvělá lehká večeře.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme těstoviny a vejce natvrdo. Necháme vychladnout.
  2. Ředkvičky, okurek, rajčata nakrájíme na drobné kousky.
  3. V jiné míse smícháme bílý jogurt, pepř, sůl, prolisovaný česnek a oregano.
  4. Smícháme těstoviny, nakrájenou zeleninu a přelijeme dresinkem. Oloupeme a rozkrájíme vejce.
  5. Vejce a nakrájenou mozzarellu dáme na salát a trochu posypeme oreganem. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 527.17 kcal | Protein: 34.46 g | Sacharidy: 50.53 g | z toho cukr: 13.68 g | Tuk: 18.11 g | z toho nas. MK: 9.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1608-testovinovy-salat-s-mozzarellou-a-vejcem