Je zvláštní, že jsem nikdy obalovaný sýr nevyhledávala, ale když jsem objevila nejlepší sýr značky Green Vie , musela jsem vyzkoušej klasický smažák jako od maminky 🙂
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory. Dáme vařit v osolené vodě a posypeme kmínem.
Sýr rozkrojíme na 4 kousky a začneme obalovat v trojobalu.
Obaluji v cizrnové mouce, pak v hrašce, kterou jsem si připravila místo vajíčka dle návodu na obalu (hraška + voda) a v poslední misce si zase nakombinuji hrašku a cizrnovou mouku.
Sýr není potřeba obalovat dvakrát, tento sýr se neroztéká jako klasický.
Na oleji pak osmažíme z každé strany asi 2 minuty.
Podáváme se zeleninou, případně s vegan tatarkou, ale byla by škoda eliminovat chuť skvělého sýru 🙂
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 603.90 kcal |
Protein: 6.78 g |
Sacharidy: 71.50 g |
z toho cukr: 2.32 g |
Tuk: 30.53 g |
z toho nas. MK: 26.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1598-rostlinny-smazak