Rostlinný smažák

Je zvláštní, že jsem nikdy obalovaný sýr nevyhledávala, ale když jsem objevila nejlepší sýr značky Green Vie , musela jsem vyzkoušej klasický smažák jako od maminky 🙂

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory. Dáme vařit v osolené vodě a posypeme kmínem.
  2. Sýr rozkrojíme na 4 kousky a začneme obalovat v trojobalu.
  3. Obaluji v cizrnové mouce, pak v hrašce, kterou jsem si připravila místo vajíčka dle návodu na obalu (hraška + voda) a v poslední misce si zase nakombinuji hrašku a cizrnovou mouku.
  4. Sýr není potřeba obalovat dvakrát, tento sýr se neroztéká jako klasický.
  5. Na oleji pak osmažíme z každé strany asi 2 minuty.
  6. Podáváme se zeleninou, případně s vegan tatarkou, ale byla by škoda eliminovat chuť skvělého sýru 🙂

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 603.90 kcal | Protein: 6.78 g | Sacharidy: 71.50 g | z toho cukr: 2.33 g | Tuk: 30.53 g | z toho nas. MK: 26.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1598-rostlinny-smazak