Kefírová buchta s krémem

Jednoduchá nadýchaná buchta vás překvapí rychlostí přípravy a svou vynikající chutí. Zejména díky krému, který se stane vaším oblíbeným už po prvním kousnutí.

Ingredience (15 x porce)

Na krém

Na posypání

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, kefír a promícháme.
  2. Ořechy nasekáme nožem na drobné kousky, smícháme v jiné míse s moukou, sodou a kakaem. Nasypeme do směsi s vejci a smícháme.
  3. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
  4. Necháme vychladnout a připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Natřeme na vychladlou buchtu.
  5. Ozdobíme sypáním.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 385.65 kcal | Protein: 5.37 g | Sacharidy: 41.60 g | z toho cukr: 25.24 g | Tuk: 21.73 g | z toho nas. MK: 5.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1593-kefirova-buchta-s-kremem