Krásně kyselá a příjemně ostrá dobrota zvaná utopenec, kdo by jí odolal? Nikdo. Proto u nás nikdy nevydrží potřebnou dobu v nálevu. Pro zrychlení jsme ji začali připravovat z točeného salámu nakrájeného na kolečka.
Ingredience (8 x porce)
Nálev
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli na proužky, salám na kolečka. Dáme do větší misky a promícháme spolu s kysaným zelím, sterilovanou červenou paprikou, bobkovým listem a celým pepřem.
Dáme vařit vodu, přidáme olej, ocet a ostatní koření. Nálev necháme přejít varem, jen krátce probublat.
Do velké zavařovací sklenice namačkáme směs z misky.
Nálev necháme zchladnout a přelijeme jím směs ve sklenici. Uzavřeme a necháme v lednici alespoň jeden týden.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 246.83 kcal |
Protein: 10.55 g |
Sacharidy: 12.61 g |
z toho cukr: 7.15 g |
Tuk: 15.67 g |
z toho nas. MK: 0.56 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1586-utopenci-z-toceneho-salamu