Utopenci z točeného salámu

Krásně kyselá a příjemně ostrá dobrota zvaná utopenec, kdo by jí odolal? Nikdo. Proto u nás nikdy nevydrží potřebnou dobu v nálevu. Pro zrychlení jsme ji začali připravovat z točeného salámu nakrájeného na kolečka.

Ingredience (8 x porce)

Nálev

Postup přípravy

  1. Nakrájíme cibuli na proužky, salám na kolečka. Dáme do větší misky a promícháme spolu s kysaným zelím, sterilovanou červenou paprikou, bobkovým listem a celým pepřem.
  2. Dáme vařit vodu, přidáme olej, ocet a ostatní koření. Nálev necháme přejít varem, jen krátce probublat.
  3. Do velké zavařovací sklenice namačkáme směs z misky.
  4. Nálev necháme zchladnout a přelijeme jím směs ve sklenici. Uzavřeme a necháme v lednici alespoň jeden týden.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 246.83 kcal | Protein: 10.55 g | Sacharidy: 12.61 g | z toho cukr: 7.15 g | Tuk: 15.67 g | z toho nas. MK: 0.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1586-utopenci-z-toceneho-salamu