Pečená krkovice je výborný, šťavnatý kousek masa. Když ji před pečením naložíte do některé z marinád bude mít výbornou chuť a bude krásně měkká. K nedělnímu obědu se hodí perfektně.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Krkovici nakrájíme na plátky. V uzavíratelné míse smícháme olej s kořením a přidáme prolisovaný česnek.
Plátky ponoříme do marinády a mísu uzavřeme. Necháme 24 hodin naložené a občas promícháme nebo protřepeme.
Předěláme do pekáče i s marinádou, osolíme, trochu podlijeme a pečeme na mírnou teplotu alespoň 2 hodiny. Kontrolujeme a podléváme vodou.
Podáváme s těstovinami nebo bramborovou kaší.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 602.42 kcal |
Protein: 35.26 g |
Sacharidy: 5.25 g |
z toho cukr: 0.59 g |
Tuk: 49.31 g |
z toho nas. MK: 8.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1582-pecena-marinovana-krkovice