Pečená krkovice s kysaným zelím a brambory

Nejpohodlnější na přípravu jsou jídla z jednoho hrnce. V tomto případě to bude s jedné zapékací mísy. Když smícháte šťavnaté vepřové a kysané zelí, nemůžete se splést.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Krkovici nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy. Přidáme oškrábané brambory nakrájené na plátky. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem.
  2. Nakrájíme lahůdkovou cibuli a promícháme se směsí.
  3. Vymažeme zapékací mísu sádlem a prolisovaným česnekem. Obsah misky přesypeme do vymazané zapékací mísy.
  4. Nahoru naskládáme kysané zelí. Trochu podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme péct. Pekl jsem na 180 stupňů asi 2 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 696.86 kcal | Protein: 33.14 g | Sacharidy: 82.50 g | z toho cukr: 7.44 g | Tuk: 21.03 g | z toho nas. MK: 6.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1578-pecena-krkovice-s-kysanym-zelim-a-brambory