Tortilla s ledovým salátem a černou čočkou

Doma připravená tortillová placka je krásně křupavá a s chutí si ji dáte i příští den. Tortilly jsou výbornou alternativou ke klasickému pečivu. Můžete si je chystat na cesty i jako pohoštění pro hosty. V takovém případě je propékejte velmi krátce. Budou méně křupavé, ale nebudou se lámat a lépe se balí. Osobně se přikláním k hodně křupavé i když lámavé variantě.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Dáme vařit černou čočku, kterou jsme měli několik hodin namočenou ve studené vodě.
  2. Omyjeme salát a nakrájíme na drobné kousky.
  3. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  4. Na tortillu dáme salát, uvařenou černou čočku a oba plátky šunky. Zalejeme dresinkem a zabalíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 264.40 kcal | Protein: 14.35 g | Sacharidy: 36.78 g | z toho cukr: 4.40 g | Tuk: 6.65 g | z toho nas. MK: 2.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1555-tortilla-s-ledovym-salatem-a-cernou-cockou