Nepečený jahodový dortík

Sladkost ke kávě nebo k večernímu sledování televize přijde vždycky vhod. A ještě více přijde vhod, když její přípravou nemusíte strávit hodiny. Nepečený jahodový dortík je vynikající a hotový za pár minut.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a nakrájíme na širší kolečka. Tvaroh necháme okapat a pak prošleháme s moučkovým cukrem a připravíme si ho do cukrářského sáčku se širokou tryskou.
  2. Do malé dortové formy (d = 20 cm) dáme na dno pečící papír a nasypeme piškoty.
  3. Podle návodu uvaříme 1 litr jahodového pudinku, ctíme návod a přidáváme 4 lžíce cukru.
  4. Hotovým pudinkem přelijeme opatrně piškoty a ¼ teplého pudinku si necháme v hrnci.
  5. Na piškoty s pudinkem nastříkáme ze sáčku tvaroh s cukrem a poklademe jahodami. Zalejeme zbývajícím pudinkem a necháme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 238.48 kcal | Protein: 10.80 g | Sacharidy: 37.49 g | z toho cukr: 27.17 g | Tuk: 5.34 g | z toho nas. MK: 2.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1554-nepeceny-jahodovy-dortik