Vydatný zeleninový vývar s cizrnou

Zeleninový vývar je můj oblíbený a má jednu výhodu, je extrémně rychlý, tedy pokud máte doma zásobu vývaru v ledničce. Případně ho lze lehce ošidit jen vodou s bujónem, když není moc času a hlad veliký. Ale jíst jen zeleninu není ono, že? Pak lze polévku oživit oblíbenou cizrnou :)

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Buď si nakrájíme všechnu zeleninu nadrobno, nebo v rychlejším případě co lze nastrouháme, zbytek nakrájíme. Cibulku hodíme do hrnce, zalijeme olejem a necháme osmahnout. Poté přidáme veškerou zeleninu, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, protlačíme česnek.
  2. Když se zelenina vaří, otevřeme konzervu s cizrnou, omyjeme ji a tak po 15 minutách hodíme do polévky společně s písmenky.
  3. Poté necháme vařit ještě tak 10-15 minut, dle velikosti zeleniny.
  4. Tip: Nakonec můžeme posypat sušeným chilli.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 154.16 kcal | Protein: 5.24 g | Sacharidy: 16.02 g | z toho cukr: 6.54 g | Tuk: 6.17 g | z toho nas. MK: 0.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1549-vydatny-zeleninovy-vyvar-s-cizrnou