Milujete oříšky? Tak to si pak zamilujete tyhle kešu smetanové zapečené brambory. Vhodná varianta pro ty, co mají intoleranci na mléčné výrobky, ale zbožňovali zapečené brambory se smetanou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Omyjeme brambory ve slupce a dáme je vařit v osolené vodě na cca 20 minut, aby nám změkly, ale ještě nebyly uvařené.
Pokud jsme zapomněli kešu namočit přes noc, dáme je do misky a zalijeme vroucí vodou z konvice a necháme 20 minut odstát.
Až jsou brambory předvařené, slijeme je a necháme chvíli vychladnout.
Mezi tím si připravíme kešu smetanu tak, že dáme kešu do mixéru, přidáme lahůdkové droždí, česnek, sůl, pepř a vodu. Rozmixujeme dohladka.
Nakrájíme brambory na tenké plátky a vrstvíme do pečící formy.
Vyskládáme na dno, posypeme rozmarýnem a zalijeme trochou smetany. Druhá vrstva brambor, opět rozmarýn, zalijeme. A vrstvíme, dokud máme co 🙂 Záleží, jakou formu použijete 🙂
Pak šoupneme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C asi 20 minut.
Nakonec stačí opepřit a vychutnávat dokonalou chuť 😉
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 464.99 kcal |
Protein: 15.73 g |
Sacharidy: 57.99 g |
z toho cukr: 4.70 g |
Tuk: 17.33 g |
z toho nas. MK: 3.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1535-zapecene-brambory-s-kesu-smetanou