Zapečené brambory s kešu smetanou

Milujete oříšky? Tak to si pak zamilujete tyhle kešu smetanové zapečené brambory. Vhodná varianta pro ty, co mají intoleranci na mléčné výrobky, ale zbožňovali zapečené brambory se smetanou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Omyjeme brambory ve slupce a dáme je vařit v osolené vodě na cca 20 minut, aby nám změkly, ale ještě nebyly uvařené.
  2. Pokud jsme zapomněli kešu namočit přes noc, dáme je do misky a zalijeme vroucí vodou z konvice a necháme 20 minut odstát.
  3. Až jsou brambory předvařené, slijeme je a necháme chvíli vychladnout.
  4. Mezi tím si připravíme kešu smetanu tak, že dáme kešu do mixéru, přidáme lahůdkové droždí, česnek, sůl, pepř a vodu. Rozmixujeme dohladka.
  5. Nakrájíme brambory na tenké plátky a vrstvíme do pečící formy.
  6. Vyskládáme na dno, posypeme rozmarýnem a zalijeme trochou smetany. Druhá vrstva brambor, opět rozmarýn, zalijeme. A vrstvíme, dokud máme co 🙂 Záleží, jakou formu použijete 🙂
  7. Pak šoupneme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C asi 20 minut.
  8. Nakonec stačí opepřit a vychutnávat dokonalou chuť 😉

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 464.99 kcal | Protein: 15.73 g | Sacharidy: 57.99 g | z toho cukr: 4.70 g | Tuk: 17.33 g | z toho nas. MK: 3.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1535-zapecene-brambory-s-kesu-smetanou