Salát s cizrnou, šunkou a restovanými žampiony

Salát je příjemná varianta obědu na cesty, když se nechcete spoléhat na rychlá občerstvení. Zkuste jej doplnit o žampiony a šunku. Díky cizrně vám pečivo k takovému salátu nebude vůbec chybět.

Ingredience (1 x porce)

Na dresing

Postup přípravy

  1. Dáme vařit cizrnu, kterou jsme si před tím namočili do studené vody. Také můžeme použít cizrnu konzervovanou.
  2. Ledový salát a rajčata omyjeme, nakrájíme do misky na drobné kousky. Přimícháme cizrnu.
  3. Očistíme žampiony a nakrájíme. Na stejně velké plátky nakrájíme i šunku. Rozehřejeme máslo na pánvi a orestujeme žampiony. Po 5 minutách restování přidáme šunku. Společně restujeme asi 5 minut.
  4. V jiné misce smícháme dresink a necháme chvíli v pokojové teplotě.
  5. K salátu přidáme žampiony se šunkou a dresink. Dobře promícháme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 684.74 kcal | Protein: 12.59 g | Sacharidy: 16.47 g | z toho cukr: 6.26 g | Tuk: 62.66 g | z toho nas. MK: 20.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1534-salat-s-cizrnou-sunkou-a-restovanymi-zampiony