Salát je příjemná varianta obědu na cesty, když se nechcete spoléhat na rychlá občerstvení. Zkuste jej doplnit o žampiony a šunku. Díky cizrně vám pečivo k takovému salátu nebude vůbec chybět.
Ingredience (1 x porce)
Na dresing
Postup přípravy
Dáme vařit cizrnu, kterou jsme si před tím namočili do studené vody. Také můžeme použít cizrnu konzervovanou.
Ledový salát a rajčata omyjeme, nakrájíme do misky na drobné kousky. Přimícháme cizrnu.
Očistíme žampiony a nakrájíme. Na stejně velké plátky nakrájíme i šunku. Rozehřejeme máslo na pánvi a orestujeme žampiony. Po 5 minutách restování přidáme šunku. Společně restujeme asi 5 minut.
V jiné misce smícháme dresink a necháme chvíli v pokojové teplotě.
K salátu přidáme žampiony se šunkou a dresink. Dobře promícháme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 684.74 kcal |
Protein: 12.59 g |
Sacharidy: 16.47 g |
z toho cukr: 6.26 g |
Tuk: 62.66 g |
z toho nas. MK: 20.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1534-salat-s-cizrnou-sunkou-a-restovanymi-zampiony