Caesar salát s cizrnou

Tak kdo všechno hubne do plavek? Pokud ne, nevadí, občas si dát lehčí jídlo také neuškodí.

Na rostlinné stravě je fajn, že mohu oblíbený recept vzít a vyzkoušet různé varianty. A Caesar salát je jedním z nich. Můžeme ho udělat s cizrnou, tofu či jinou rostlinnou složkou, a to platí i se zálivkou. Dnešní recept je varianta cizrny a sójového jogurtu, trošku pálivá. A je skvělý, že mi recept zabral asi 15 minut. Není to skvělé?

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si tousťák na kostičky, pokapeme olivovým olejem a posypeme lahůdkovým droždím. Vše promícháme a dáme na plech na cca 5 minut do trouby.
  2. Opláchneme si cizrnu a hodíme na pánev s trochou oleje, posypeme grilovacím koření a pálivou paprikou.
  3. V mističce si zamícháme jogurt a hořčici.
  4. Salát nakrájíme nebo natrháme.
  5. Posypeme cizrnou, semínky (ty také můžeme opražit na suché pánvičce). Pokapeme připraveným dresingem z bílého jogurtu, a nakonec přidáme opečené krutonky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 241.40 kcal | Protein: 14.22 g | Sacharidy: 25.83 g | z toho cukr: 6.17 g | Tuk: 5.40 g | z toho nas. MK: 0.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1533-caesar-salat-s-cizrnou