Ledový salát s lososem a sušenými rajčaty

Když si připravuji oběd na cesty, ráda sáhnu po nejrůznějších salátech. Výborný salát je s lososem. Doplňte jej pečivem. Pochutnáte si a výborně vás zasytí.

Ingredience (1 x porce)

Na lososa

Na dresing

Postup přípravy

  1. Rybu opláchněte a z obou stran osolte. Zakapejte citrónovou šťávou a nechejte chvíli na talířku při pokojové teplotě. Na pánvi rozehřejte máslo, opečte krátce stranu s kůží. Otočte a opečte druhou stranu. Celkem stráví ryba na pánvi asi 7 minut.
  2. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte do misky na drobné kousky.
  3. V menší misce smíchejte dresink. Do jogurtu prolisujte česnek, smíchejte s hořčicí a pepřem. Nechejte asi 10 minut v chladu.
  4. Přimíchejte dresink k zelenině, přidejte lososa a sušená nakládaná rajčata a můžete podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 575.72 kcal | Protein: 28.87 g | Sacharidy: 19.48 g | z toho cukr: 13.72 g | Tuk: 41.66 g | z toho nas. MK: 19.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1528-ledovy-salat-s-lososem-a-susenymi-rajcaty