Jednoduché chilli con carne

Když jsem poprvé viděl, jak se připravuje v americké restauraci chilli con carne, na dlouhá léta jsem na něj přestal mít chuť. Po letech jsem vyzkoušel vlastní verzi. Kdo si chce pochutnat nesmí litovat času a peněz navíc, zakoupit si hovězí maso a směs si namlet doma.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso umeleme. Cibule rozkrájíme na kostičky. Rozehřejeme sádlo, dáme cibuli a maso. Zasypeme kořením a prolisujeme česnek. Přidáme nakrájenou kapii. Podlijeme trochou vody a za občasného míchání necháme na mírném ohni, dokud se hovězí maso nepropeče.
  2. Až je maso hotové, přidáme konzervu rajčat (celou) a konzervu fazolí (bez nálevu). Ochutíme cukrem a prohřejeme. Podáváme s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 146.02 kcal | Protein: 12.22 g | Sacharidy: 16.58 g | z toho cukr: 8.23 g | Tuk: 13.85 g | z toho nas. MK: 2.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1521-jednoduche-chilli-con-carne