Tradiční kuřecí pečínka může být hezky šťavnatá, když kuře naplníte nádivkou z cibule a jablek. Konec vysušeným kuřecím prsům, po kterých nechtěl nikdo sáhnout.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Do mísy nakrájíme 2 cibule na drobné kousky. Prolisujeme česnek. Jablka okrájíme ze slupky, zbavíme jadřinců a nastrouháme k cibuli a česneku.
Nakrájíme další 2 cibule a dáme do pekáče. Zakápneme 2 lžícemi oleje. Vložíme kuře a podlijeme trochou vody. Asi 2 cm na dně. Nádivka bude pouštět ostatní vodu.
Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu. Poté odklopíme víko, přepneme na gril a dopečeme kůži.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 725.33 kcal |
Protein: 48.05 g |
Sacharidy: 29.08 g |
z toho cukr: 14.18 g |
Tuk: 45.66 g |
z toho nas. MK: 1.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1511-pecene-kure-s-cibulovo-jablecnou-nadivkou