Hermelínový salát
Kdo jednou vyzkouší, jak výborně chutná domácí hermelínový salát, už jej žádný kupovaný neosloví. Můžete jej připravit i jako pohoštění pro hosty.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Uvaříme vejce natvrdo a oloupeme. Nakrájíme do misky na drobné kousky. Přidáme nakrájené hermelíny, cibuli a šunku. Vše krájíme na stejnou velikost.
- Přidáme majonézu, kapii. Zamícháme. Žloutky dobře promačkáme vidličkou. Můžeme přilít trochu nálevu z kapie.
- Ochutíme pepřem. Sůl přidáme podle potřeby, obvykle není nutná.
- Necháme v lednici uležet do druhého dne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 304.78 kcal |
Protein: 16.63 g |
Sacharidy: 2.78 g |
z toho cukr: 0.97 g |
Tuk: 25.07 g |
z toho nas. MK: 9.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1504-hermelinovy-salat