Hermelínový salát

Kdo jednou vyzkouší, jak výborně chutná domácí hermelínový salát, už jej žádný kupovaný neosloví. Můžete jej připravit i jako pohoštění pro hosty.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme vejce natvrdo a oloupeme. Nakrájíme do misky na drobné kousky. Přidáme nakrájené hermelíny, cibuli a šunku. Vše krájíme na stejnou velikost.
  2. Přidáme majonézu, kapii. Zamícháme. Žloutky dobře promačkáme vidličkou. Můžeme přilít trochu nálevu z kapie.
  3. Ochutíme pepřem. Sůl přidáme podle potřeby, obvykle není nutná.
  4. Necháme v lednici uležet do druhého dne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.78 kcal | Protein: 16.63 g | Sacharidy: 2.78 g | z toho cukr: 0.97 g | Tuk: 25.07 g | z toho nas. MK: 9.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1504-hermelinovy-salat