Losos se žampiony a smetanovým přelivem

Výborný losos nepotřebuje příliš mnoho dochucovadel. Jemná smetanová omáčka se žampiony je to pravé. A víte, jak často by měla být ryba na našem stole? Alespoň dvakrát týdně!

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
  2. Rozehřejeme na pánvi máslo, lososa dáme na kůži a opečeme asi 3 minuty. Otočíme a opékáme asi 4 minuty. Vše na střední teplotu.
  3. Opečeného lososa dáme stranou. Na pánev dáme nakrájenou cibuli a pokrájené žampiony. Restujeme asi 5 minut.
  4. Do smetany vmícháme mouku a přilejeme k cibuli a žampionům.
  5. Podáváme s vařeným bramborem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 778.53 kcal | Protein: 25.87 g | Sacharidy: 15.18 g | z toho cukr: 8.88 g | Tuk: 67.79 g | z toho nas. MK: 39.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1500-losos-se-zampiony-a-smetanovym-prelivem