Výborný losos nepotřebuje příliš mnoho dochucovadel. Jemná smetanová omáčka se žampiony je to pravé. A víte, jak často by měla být ryba na našem stole? Alespoň dvakrát týdně!
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
Rozehřejeme na pánvi máslo, lososa dáme na kůži a opečeme asi 3 minuty. Otočíme a opékáme asi 4 minuty. Vše na střední teplotu.
Opečeného lososa dáme stranou. Na pánev dáme nakrájenou cibuli a pokrájené žampiony. Restujeme asi 5 minut.
Do smetany vmícháme mouku a přilejeme k cibuli a žampionům.
Podáváme s vařeným bramborem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 778.53 kcal |
Protein: 25.87 g |
Sacharidy: 15.18 g |
z toho cukr: 8.88 g |
Tuk: 67.79 g |
z toho nas. MK: 39.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1500-losos-se-zampiony-a-smetanovym-prelivem