Kuřecí křídla s hořčicovou marinádou

Pohoštění pro hosty nemusí vypadat jen jako obložený chlebíček nebo chuťovka. Zkuste připravit větší porci kuřecích křídel. Na marinování je dobré vyhradit si čas alespoň jeden celý den.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vyberte misku s dobře těsnícím víkem a smíchejte marinádu. Prolisujte do ní stroužky česneku. Vše dobře prošlehejte vidličkou.
  2. Do marinády vložte omytá kuřecí křídla a dobře zavřete. Ponechte v lednici celý den i noc. Několikrát misku protřepejte a obraťte.
  3. Vezměte zapékací nádobu, kuřecí prsa do ní vložte i s marinádou. Pečte asi 45 minut. Poté odklopte víko a nechte dopéct. Nejlépe chutnají s pečivem a ještě teplá.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,053.20 kcal | Protein: 82.68 g | Sacharidy: 6.39 g | z toho cukr: 0.41 g | Tuk: 74.94 g | z toho nas. MK: 18.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1497-kureci-kridla-s-horcicovou-marinadou